Om oss

Vi som driver Mittkonservator är tre konservatorer och företagare som heter Lotta, Eva och Sandra. Vi är utbildade inom måleri-, textil- och kulturhistorisk konservering på Göteborgs universitet och har mångårig erfarenhet från museer och andra konserveringföretag.

I vårt arbete följer vi de yrkesetiska riktlinjer som finns utarbetade för konservatorsyrket. Åtgärder sker med respekt för konstverkens autenticitet och vi använder väl beprövade konserveringsmaterial och metoder.

Vi är medlemmar i Nordiska konservatorsförbundet svenska sektionen, Svenska textilkonservatorers förening samt Byggnadsvård Mitt, samt företagsförsäkrade hos Dina Försäkringar.

Våra uppdragsgivare är Svenska kyrkan, offentliga institutioner, föreningar och privatpersoner.

Vårt kontaktnät är stort. Det innebär bland annat att vi – om vi inte själva kan hjälpa er – kan förmedla kontakter till andra som arbetar inom kulturvården. Till exempel hantverkare, antikvarier och arkitekter.

Lotta, Eva och Sandra

Lotta Näckter

Målerikonservator

Härnösand

Lotta Näckter tog examen vid Institutionen för kulturvård år 2010 med inriktning mot målerikonservering. Hon har senare även studerat traditionellt byggnadsmåleri och projektledning. Lotta har arbetat som målerikonservator på bland annat Östergötlands museum, Kulturvård C. Heberlein AB, K-Konservator, Conservator AB och Jönköpings länsmuseum. 2018 blev hon egenföretagare och var med och startade Mittkonservator.

Sandra Gybo

Textilkonservator

Undrom/Sollefteå

Sandra Gybo är textilkonservator och utbildad vid Institutionen för kulturvård på Göteborgs universitet. Ämnet för hennes examensarbete var retuschering av stickade material. Hon har sen examen 2014 arbetat på museum med samlingsvård och rådgivning innan Mittkonservator kom till 2018.

Eva Körberg Mårtensson

Konservator

Sundsvall

Eva Körberg Mårtensson studerade under sent 1990-tal vid Institutionen för Kulturvård på Göteborgs universitet, med inriktning kulturvårdande konservering. Hon genomförde fortsatta studier i konst och arkitektur vid Umeå och Uppsala universitet. Eva har varit verksam i yrket i mer än 20 år med anställningar på museer och hos privata konservatorer. Idag driver hon eget företag och samarbetar inom Mittkonservator.